Τέλος Σελίδας
Χρήστης: Guest
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα του Μουσείου Τύπου Πάτρας
Το Μουσείο Τύπου, ιδρύθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με έδρα την Πάτρα το 1956 και λειτουργεί από τις 28/05/1957. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και η διαφύλαξη εφημερίδων, περιοδικών, χειρογράφων και άλλων εντύπων κυρίως από το παρελθόν, που αποτελούν την πηγή της πληροφόρησης για την ιστορία του τόπου μας.
Σημαντικότατα εκθέματα, όπως εφημερίδες από το 1815 έως σήμερα περισσότερων των 1000 διαφορετικών τίτλων, που καλύπτουν όχι μόνο την Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα . 1000 διαφορετικά περιοδικά από το 1852 και έπειτα, 67 ημερολόγια της περιόδου 1879- 1970, σπάνιες εκδόσεις και τίτλοι βιβλίων που χάθηκαν με το πέρασμα των χρόνων, είναι ένα μόνο μέρος από την πλούσια συλλογή του Μουσείου.
Εξάλλου εντυπωσιακά είναι και τα ιστορικά κειμήλια της περιόδου της Επαναστάσεως του 1821, όπως το πρωτότυπο χειρόγραφο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Τροιζήνα, χειρόγραφη επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη και άλλα.
Το περιεχόμενο του Μουσείου Τύπου κάνει τον επισκέπτη δέκτη πληθώρας πληροφοριών, μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε προηγούμενους αιώνες έως τις μέρες μας και αποτελούν «ζωντανή απόδειξη» της ιστορίας.
Μέσα από αυτή την Ιστοσελίδα σας δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσετε αποκόμματα παλαιών εφημερίδων και περιοδικων καθώς και γενικές πληροφορίες σχετικα με αυτά. Η Αναζήτηση είναι πολύ απλή στη χρήση της και μπορεί να γίνει με κριτήρια αναζήτησης,κειμένου, ημερομηνιών καθώς και με μενού προτεινόμενων επιλογών...
Σημείωση: Με τον όρο τεκμήρια εννοιολογικά αναφέρονται τα επι μέρους αποκόμματα των εντύπων (π.χ. : το φύλο της 18/11/1950 της εφημερίδας "Νεολόγος")


Για να μπορείτε να δείτε τα αποκόμματα χρειάζεται να έχετε εγκατεστειμένο το Adobe Acrobat Reader.


Διεύθυνση: Μαιζώνος 200, Πάτρα
Τηλ.και fax: 2610 310488
E-mail: mouseiotipou@esiepin.gr

Ευχαριστούμε
Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Copyright) 2009 Μουσείο Τύπου Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν


Download Adobe Acrobat Reader
Βοήθεια αναζήτησης τεκμηρίων
Βοήθεια αναζήτησης εντύπων (Κατάλογος)
Όροι Χρήσης
Αρχή Σελίδας
Valid XHTML 1.0!Valid CSS!CSSCSS